Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за термостат на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за термостат на 156

Вчера ми направи впечатление че термостата ми постоянно е отворен,тоест когато карам извънградско колата трудно достига 55 градуса,
    в градски условия работи на 70-80,а на място си стига до 92 и като се включат перките веднага сваля на 60.
    Явно или е заседнал или нарочно е изтърбушен за да няма опасност да прегрее колата,защото в Италия е малко по топло от тук.
    Въпросът ми е удачно ли е да се кара така или трябва да го сменям,има ли опасност да се прецака нещо друго заради това?
    Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
    Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
    Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

За термостата има ушурнайсе теми. Почти токова колкото са и за +/- на 156. Явно си е заминал сменяй го- не е скъп http://www.axm-auto.com/index2.php?b...menkl=1&show=1
    Какво значи дали е удачно? Не е добре да караш така определено.
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
    ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
    Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

ама тоя вернет да не земе да се скапе след 3 месеца и (
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Купи си рикамби оригинали като не искаш да е вернет аз съм с вернет над две години и си работи нормално.
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

Моя е година и нещо и е Вернет.

Comment

колеги нямам нищо против марката, но цената ми се струва ниска, все пак е само 50 лева, дали не е менте
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              колеги нямам нищо против марката, но цената ми се струва ниска, все пак е само 50 лева, дали не е менте
              Ми прати ми и на мен 50 лева и така ще ти стане 100 и е що годе добра цена.
              Слагай го и не се притеснявай,аз също съм с такъв и няма проблеми.

П.С.Това за парите е шега.
              Alfa Mito 1.4
              156 2.0 155 ex
              156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Няма страшно, немой да се косиш, 50лв е за ТС. За ЖТД ще е по-скъп

Comment

проверих в ахм, 58 лева е, след някой др месец ще си порачам да се пробвам
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vanboxer Покажи съобщение
                    Вчера ми направи впечатление че термостата ми постоянно е отворен,тоест когато карам извънградско колата трудно достига 55 градуса,
                    в градски условия работи на 70-80,а на място си стига до 92 и като се включат перките веднага сваля на 60.
                    Явно или е заседнал или нарочно е изтърбушен за да няма опасност да прегрее колата,защото в Италия е малко по топло от тук.
                    Въпросът ми е удачно ли е да се кара така или трябва да го сменям,има ли опасност да се прецака нещо друго заради това?

Аз така карах две години. Преди месец смених термостата с вернет за 50 кинта и сега всичко е наред.
                    Само ще вметна, че колата харчеше малко повечко, и няколко пъти при големите студове, при извънградско шофиране, колата изстиваше достаааааа, от парното започваше да духа студено и ми светкаше чека.
                    Ако цената ти е ниска, дай телефон, ще ти продам същият вернет за 80 кинта, може и за сто да ти го дам, ако държиш на по-висока цена.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

ей релакс малко колеги, не бях проверявал цената за моята, а мой авер с 2,4 му струва сащият 128 кинта, помислих че има нещо нередно,проверих го както писах и казвам пак ок е, но иначе ми препорачаха behr с 10 кинта отгоре е...

мн се ежете, споко
                      sigpic

Comment

Не му се връзвай на свинчо той винаги става с дупето нагоре...
                        Бер - много хора реваха от Бер преди известно време ти си знаеш.

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                          Няма страшно, немой да се косиш, 50лв е за ТС. За ЖТД ще е по-скъп
                          Няма такова нещо! Аз съм с Верне вече повече от година и нямам проблем.А цената беше 46-48 лв в Боро Ауто в София.Ако е необходимо мога да се опитам да изровя фактурата.
                          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                            Купи си рикамби оригинали като не искаш да е вернет аз съм с вернет над две години и си работи нормално.
                            Абе, няма гаранция и там. Аз си взех от Аутоиталия и пак държи 70 градуса.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

моя пък държи някъде малко след 70 и най-вероятно трябва да отговаря на 75-80 градуса, а термостата е нов и двата датчика са сменени, явно показателя на таблото не е толкова точен и има някаква разлика като грешка в рамките на 5-8 градуса и е може би нормално

Comment

Working...
                              X